Kod Adı Okul Öncesi ETwinning Projesi

   KOD ADI OKUL ÖNCESİ

Nene Hatun Anaokulu 2021/2022 Eğitim Öğretim yılında da eTwinnin projelerine devam ediyor.

 Gülşah YILDIZIN kuruculugunu yaptığı Nene Hatun Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Kübra AKMAN ve Kocaeli,Konya ve Kayseriden altı öğretmen ile birlikte yürütülen Kod Adı Okul Öncesi projesi öğrencilerin kodlama etkinliğinin teknoloji alanında geliştirici özelliğini, yaratıcı düşünme becerisinin gelişimini destekleyerek,öğrencilerin merak duygularını harekete geçirerek, araştırma sorgulama tahminde bulunma çözüm üretme gibi becerileri kazandırmayı amaçlıyor.

  


28-12-202128-12-202128-12-2021KOD ADI OKUL ÖNCESİ

  Okul öncesi dönem çocuğun soyut problemleri anlaması ve problemlere çözüm üretmesi zor ve zaman isteyen bir süreçtir. Bu dönemde çocuklar karşılaştıkları her problemi zihninde somutlaştırarak çözmek isterler.
  Kodlama etkinlikleri çocuklara bu süreçte en yardımcı etkinliklerden birisidir. Belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol olan algoritma çocuklara kodlama etkinlikleri ile öğretilerek onlara hem 21yy'ın gerekliliği olan teknolojik alt yapıyı kazandırıyor hem de yaparak yaşayarak öğrenme ortamları sunuyor. Çocuklar bilgiyi eğlenerek öğreniyor aynı zamanda problem durumda çözüme giden yolu kendileri bularak öğrenmeyi kalıcı hale getiriyorlar.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :eTwinning ,


  Beğen | 0  kişi beğendi