Bırak Kendim Yapayım eTwinning projesi

Montessori sınıfı "Bırak Kendim Yapayım" projemiz tüm hızıyla başladı.


Zihinsel gelişimin en önemli yaşları ilk altı yaştır. Bilinçsiz öğrenmenin bilinçli öğrenme seviyesine geçtiği bu yıllar geri dönüşü olmayan bir dönemdir. Bu yıllarda çocukların, çevrelerinden öğrenmek ve bilgiyi edinmekte olağanüstü duyarlılıkları ve zihinsel güçleri vardır. 

Montessori yaklaşımında çocukların; bu süreçleri en verimli şekilde geçirebilmeleri doğrultusunda çalışmalar vardır. Bu yaklaşım; her çocuğun, kendine özgü bir gelişime sahip, bireysel bir kişilik olduğunu ve kendi kapasitesi doğrultusunda öğrenebileceğini savunur. Ayrıca bilgiyi ezberden kurtarıp, her yaşta çocuğun anlayabileceği bir düzeyde somutlaştırmış; bunu bütünlük içinde aktaracak bir yöntem ve materyaller dizisi geliştirmiştir. Montessori eğitiminin temeli çocuğa bağımsız olmayı sağlayacak ve gelişimini destekleyen en uygun çevreyi hazırlayarak; çocukların toplumsal ve duyusal gelişimlerini destekleyip, gelecek yaşamlarında başkalarına, çevrelerine, kendilerine saygı duyan, sorumluluk sahibi, toplumla uyumlu bireyler yetiştirmeyi amaçlar.

MONTESSORİ EĞİTİMİ 

Çocukların kendi yönettikleri etkinlikleri yaşayarak öğrenmeyi ve iş birliğine dayalı oyunu temel alan bir eğitim sistemidir. Çocuklar, Montesssori eğitiminde kendi öğrenmeleri için yaratıcı seçimler yaparken, sınıf ve öğretmen ise yaşlarına uygun faaliyetler sunarak süreci yönlendirir. Dünyaya dair bilgiler keşfetmek ve kendi potansiyellerini geliştirmek için çocuklar hem bireysel hem de gruplar halinde çalışırlar.

Eğitimde metotlar değil, insan göz önüne alınmalıdır.

Çocuk özeldir; tektir, kendine has bir varlıktır.

25-10-201925-10-201925-10-201925-10-201925-10-2019



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi